Recept za domaći pureći burger

  • 20.06.2017.
Recept za domaći pureći burger

Od sada hamburgere pripremajte kod kuće!
Otkrivamo vam jednostavan recept kako pripremiti ovaj popularan specijalitet.

Sastojci:

  • 500 g mljevenih purećih prsa
  • Pola glavice luka (narezanog na kolutove)
  • sol i biber
  • 2 male kašike sosa od soje
  • pola glavice sitno nasjeckanog luka
  • 100 g graha
  • dva peciva za hamburger
  • 2 male kašike maslinovog ulja
  • Jedan paradajz
  • nekoliko listova salate
  • 2 kriške sira

Postupak:

U zasebnu zdjelu, promiješajte meso, jednu malu kašiku soje, sjeckani luk, a zatim posolite i pobiberite.

Meso ostavite 30 minuta na hladnome da odstoji, a nakon toga oblikujte ga u hamburger.
U drugoj zdjeli pomiješajte kolutove luka, grah i dodajte malo ulja, malu kašiku sojinog sosa te sol i biber.

Burgere najprije zapecite (1 minutu sa svake strane) i snizite temperaturu da se meso je lijepo speče.

Peciva prepolovite i pržite na unutarnjoj strani.

Na pecivo stavite salatu, meso, sir, zatim opet salatu i na kraju kriške paradajza.

Nemojte dodavati bilo kakve sosove jer sadrže dodani šećer i kalorije.

Ugodan apetit ;)

 

Share News