Recept za domaći pureći burger
- 20.06.2017.
Od sada hamburgere pripremajte kod kuće!
Otkrivamo vam jednostavan recept kako pripremiti ovaj popularan specijalitet.
Sastojci:
- 500 g mljevenih purećih prsa
- Pola glavice luka (narezanog na kolutove)
- sol i biber
- 2 male kašike sosa od soje
- pola glavice sitno nasjeckanog luka
- 100 g graha
- dva peciva za hamburger
- 2 male kašike maslinovog ulja
- Jedan paradajz
- nekoliko listova salate
- 2 kriške sira
Postupak:
U zasebnu zdjelu, promiješajte meso, jednu malu kašiku soje, sjeckani luk, a zatim posolite i pobiberite.
Meso ostavite 30 minuta na hladnome da odstoji, a nakon toga oblikujte ga u hamburger.
U drugoj zdjeli pomiješajte kolutove luka, grah i dodajte malo ulja, malu kašiku sojinog sosa te sol i biber.
Burgere najprije zapecite (1 minutu sa svake strane) i snizite temperaturu da se meso je lijepo speče.
Peciva prepolovite i pržite na unutarnjoj strani.
Na pecivo stavite salatu, meso, sir, zatim opet salatu i na kraju kriške paradajza.
Nemojte dodavati bilo kakve sosove jer sadrže dodani šećer i kalorije.
Ugodan apetit ;)