Okrepljujuća supa od graška
- 22.02.2017.
Grašak je zdrav!
Grašak je povrće koje ima mnogo vitamina A, B i C. Od povrtne zelenjave ima praktično najveći udio proteina, tako da posebno preporučuje kao hrana za ljude koji su u stalnom pokretu, posebice sportašima. Vrlo je bogat vlaknima i ubrzava metabolizam.
U nastavku Vam donosimo recept za krepku juhu od graška.
Sastav:
- 30 dkg graška
- 15 dkg dimljene slanine/svinjetine
- 15 dkg svježe svinjetine
- 20 dkg kelja
- 15 dkg korabe
- 1 luk
- 3 čehne bijelog luka
- lovor
- biber
- sol
- ½ dcl bijelog vina
- ½ dcl kiselog vrhnja
- malo peršuna
- kašičica umaka
- 10 dkg riže
Priprema
Prepržite luk u Rosmarino HotStone voku, a zatim dodajte na kockice narezanu svinjetinu i začine. Pecite do pola, a zatim dodajte dimljenu svinjetinu dok ne omekša. Na kraju, dodajte kašičicu umaka. U Rosmarino HotStone loncu skuhajte grašak, na rezance nasjeckani kelj i korabu (ili izrezane na kocke, prema želji i ukusu). Dodajte pirjano meso i sve zajedno malo promiješajte. Na samom kraju, dodajte kuhanu rižu, kiselo vrhnje i vino.
Prijatno!