Okrepljujuća supa od graška

  • 22.02.2017.
Okrepljujuća supa od graška

Grašak je zdrav!

Grašak je povrće koje ima mnogo vitamina A, B i C.  Od povrtne zelenjave ima praktično najveći udio proteina, tako da posebno preporučuje kao hrana za ljude koji su u stalnom pokretu, posebice  sportašima.  Vrlo je bogat vlaknima i ubrzava metabolizam.

U nastavku Vam donosimo recept za krepku juhu od graška.

Sastav:

  • 30 dkg graška
  • 15 dkg dimljene slanine/svinjetine
  • 15 dkg svježe svinjetine
  • 20 dkg kelja
  • 15 dkg korabe
  • 1 luk
  • 3 čehne bijelog luka
  • lovor
  • biber
  • sol
  • ½ dcl bijelog vina
  • ½ dcl kiselog vrhnja
  • malo peršuna
  • kašičica umaka
  • 10 dkg riže

 

Priprema

Prepržite luk u Rosmarino HotStone voku, a zatim dodajte na kockice narezanu svinjetinu i začine. Pecite do pola, a zatim dodajte dimljenu svinjetinu dok ne omekša. Na kraju, dodajte kašičicu umaka. U Rosmarino HotStone loncu skuhajte grašak, na rezance nasjeckani kelj i korabu (ili izrezane na kocke, prema želji i ukusu). Dodajte pirjano meso i sve zajedno malo promiješajte. Na samom kraju, dodajte kuhanu rižu, kiselo vrhnje i vino.


Prijatno!

Share News